Veelgestelde vragen

WAAROM IS EEN THUISKOMER BETER DAN EEN REPARATIEMIDDEL?

Bij een groter defect of een gat in de zijkant van de band kan een reparatieset met lijm of schuim niet toegepast worden. Een reparatieset kan alleen een gat veroorzaakt door een kleine spijker repareren.


WAT IS DE IDEALE BANDENSPANNING VAN EEN THUISKOMER?

Een thuiskomer is veel smaller dan een gewone band. Daarom heeft een thuiskomer een aanzienlijke hogere bandenspanning nodig, nl. 4 atm.


WELKE MAAT THUISKOMER MOET IK AANSCHAFFEN?

Kijk in uw kentekenbewijs voor de kleinst mogelijke bandenmaat die u mag gebruiken. Dat is de maat die u voor uw thuiskomer kunt gebruiken. Bijv.: Škoda Octavia 3 - kleinste bandmaat in kentekenbewijs: R16. U koopt een thuiskomer met de maat R16. 


HEEFT EEN THUISKOMER EEN ANDERE ET-MAAT DAN DE GEWONE WIELEN VAN MIJN AUTO?

Bij een thuiskomer is de ET niet van belang, ook niet bij de APK. Een thuiskomer is alleen bedoeld voor noodgevallen en niet voor gewoon gebruik op de weg. De ET komt overeen met de ET van gewone wielen. Alleen de velgdikte is de helft, dus 4“. 


 

KAN EEN THUISKOMER OOK ALS RESERVEWIEL VOOR EEN AANHANGER GEBRUIKT WORDEN?

Ja, en dat is zelfs erg gunstig, want een thuiskomer neemt weinig ruimte in. Kies een type thuiskomer met het juiste aantal gaten voor de wielbouten, de juiste hartafstand en de juiste middengat.


 

VERKOOPT U OOK KRIKKEN EN SLEUTELS VOOR BIJ DE THUISKOMERS?

Uiteraard, bij elke thuiskomer kunt u een opbergzak, een krik en/of een sleutel kopen. Voor de verschillende typen thuiskomers hebben wij voordelige sets van een krik en sleutel: hier.